top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRenée

To jump or not to jump

#tijdvooreennieuwhoofdstuk #ondernemen #dromen #verandering


Praatjes vullen geen gaatjes, oftewel enkel praten over je dromen en wat je 'eigenlijk' zou willen doen en bereiken zorgt er niet voor dat je in beweging komt. Ik heb het jarenlang gedaan.....veel gepraat over grootse plannen en wat ik eigenlijk zou willen, fantaseren over hoe het zou zijn om het roer eens om te gooien. Ondertussen zat ik nog steeds in een baan die me niet bepaald gelukkig maakte en deed ik weinig om er iets aan te veranderen. Tot ik uit de bocht vloog (zo noem ik het zelf graag).


Daar zat ik dan....thuis....stuk.....helemaal leeg. Te lang niet geluisterd naar mijn lijf, naar mijn omgeving, naar dat stemmetje wat zei; hou hiermee op. Dat was het keerpunt en het begin van een proces naar het realiseren van mijn droom, van coachen mijn werk maken en dan het liefst in een eigen praktijk. Ik maakte een afspraak met mezelf; zover zou het niet nog een keer komen en ik zou gaan bekijken hoe ik meer kon gaan doen van waar ik gelukkig van word.

Een intensieve coachopleiding, veel (soms harde) lessen over mezelf en een aantal jaren verder is het zover. Het roer is om, ik heb mijn zoveel zekerheid biedende werkgever, Unilever, vaarwel gezegd en besloten om te springen. In het diepe welteverstaan ;) Makkelijk? Nee zeker niet. Eng? Absoluut. Twijfel? Geen moment. Verstandig? Dat zal moeten blijken.....

Waarom zijn hier jaren overheen gegaan? Omdat verandering niet van de een op de andere dag komt, althans niet bij mij. Dit is een proces, waar ook ongemakkelijke dingen bij horen, het toegeven dat je niet op een pad zit wat je gelukkig maakt in mijn geval, het gaat gepaard met onzekerheid (doe ik het juiste) en twijfel (moet ik alles wel opgeven en wat dan?). Toch is het mooie van zo’n proces dat het stapje voor stapje gaat en ik op een bepaald moment ging voelen dat het klopt. En met het kiezen voor de coachopleiding ik eindelijk het gevoel kreeg de wind in mijn zeilen te hebben in plaats van zo verdomd hard tegen de stroom in te moeten zwemmen. Toen wist ik dat het klopte.

Ik heb meer energie dan ooit om dit te gaan doen. Een verschil maken voor anderen, mensen helpen bij het realiseren van hun dromen, doelen. 'It's my purpose to let others Flourish & Be'. Het begin van een nieuw rete spannend hoofdstuk.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page